Илије Гарашанина 5, 11000 Београд 011/ 32 42 418 biblioteka@milutinbojic.org.rs

Вести

Сајам литературе за младе - СЛИМ 2016

Књижевни блог за децу и младе Књигоскоп организује Сајам литературе за младе СЛИМ 2016, од 2. до 4. марта у три београдске средње школе: Филолошка гимназија, Седма и Пета београдска гимназија. 

 

У сарадњи са школским парламентима ове три школе, ученицима ће бити омогућено да упознају квалитетне наслове савремене светске књижевне продукције за младе.

СЛИМ је мотивисан жељом да се повећа склоност средњошколаца читању као облику провођења слободног времена. Како би се читалачко искуство учинило младима занимљивијим, СЛИМ се тематски специјализовао за књижевна остварења тзв. young adult  жанра.

Ова одредница обухвата књижевност намењену тинејџерима, са главним ликовима који такође припадају том узрасту, као и са социјалним и психолошким темама значајним за тај узраст: одрастање, статус у породици, социјални и морални развој, животни стилови, лични идентитет, прихватање вршњака, емотивна везивања и сл.

СЛИМ се организује уз подршку издавачких кућа Креативни центар, Урбан Реадс и Одисеја, које у својим каталозима имају квалитетан и атрактиван избор наслова са разних континената.

Распоред гостовања СЛИМ-а:
2. март – Филолошка гимназија
3. март – Седма београдска гимназија
4. март – Пета београдска гимназија

 

Извор / Фото: Књигоскоп