Календар догађаја

пон уто сре чет пет суб нед
3
10
17
24

СЛОБОДНО КОД БОЈИЋА - Говоре новинари Дејан Јеремић, Михаило Меденица и Драгољуб Петровић

Објављено уторак, 03 децембар 2013

У оквиру програма „Слободно код Бојића“ у четвртак, 5. децембра 2013, биће одржана новинарска трибина „Домановић, други пут међу Србима“. На трибини ће говорити новинари Дејан Јеремић, Михаило Меденица и Драгољуб Петровић.

У години у којој се (тихо) обележава 140 година од рођења великог српског сатиричара Радоја Домановића одлучили смо да у госте позовемо Домановиће нашег доба – врсна пера српског новинарства, који на себи својствен начин, јетким, духовитим али и убитачно истинитим језиком описују време у којем живимо. Толико слично оном од пре стотинак година.

Трибина ће се одржати у матичном одељењу библиотеке у Илије Гарашанина 5 (преко пута Палилулске пијаце), с почетком у 19 часова.

Дођите на време да заузмете место. 

 

Dejan Jeremic 1Дејан Јеремић (53), колумниста веб сајтова istinomer.com, kolumnista.com, koreni.rs и akuzativ.com
Као дописник, новинар и уредник радио у многим дневним, недељним и месечним новинама и часописима: Дневни телеграф, Недељни телеграф, Борба, Репортер, Револт, Франкфуртске вести, магазинма The Man, CorD, Стратегија - часопис за економију, маркетинг и медије, Балкан магазин, Објектив…
Дуго година радио као водитељ и уредник на радио-станицама: Радио Пингвин, City радио, Yu радио, Naxi радио, Venus радио, Радио С. У продукцији тих радио-станица урадио неколико стотина радио и ТВ спотова.
За РТВ Трстеник и ТВ Дуга из Пожаревца радио као дописник из Београда.
У информативној редакцији Телевизије Б92 био је репортер, уредник вести и аутор документарних емисија. Био је помоћник уредника у информативној редакцији Радио Телевизије Србије, радио у Националном дневнику Телевизије Пинк и уређивао Телемастер на ТВ Кошава.
Радио као сарадник маркетиншких агенција Quartet, Тим талената Београда и Saatchi&Saatchi, као сарадник представништва Енциклопедије британике за Балкан и као лектор издавачке куће Досије.
Глумио улогу телевизијског репортера у филму „Шејтанов ратник“.

Аутор књиге "О јагодама и крви".

 

Михаило Меденица (38), новинар и колумниста Наших новина, недељника НедељникMihailo Medenica
Са шест година дошао из Приштине у Београд. Завршио основну школу Браћа Рибар (данашња Краљ Петар), Десету београдску гимназију, студирао општу књижевност на београдском Филолошком факултету.
У новинарству 15 година.
Почео у дневним новинама Глас јавности, потом у листовима Политика, Press, Недељник, Наше новине.

 

Dragoljub PetrovicДрагољуб Петровић (43), новинар и колумниста дневног листа Данас
Новинарством је почео да се бави у дневном листу Борба 1994. године. Из Борбе, заједно с највећим делом редакције, одлази у лист Наша Борба.
Заједно с новинарком Тањом Јакоби добитник је награде Станислав Сташа Маринковић за 1997. годину. Други пут је добио награду Станислав Сташа Маринковић 9. јуна 2011.
Од 1997. године до 2006. стални је сарадник независне ТВ продукције ВИН (Видео недељник) за коју је као аутор урадио стотинак ТВ прилога. Из Наше Борбе прелази 1998. године у Глас недеље.
Од 1999. године је новинар Гласа јавности, где је радио као репортер, уредник репортаже и колумниста. Од децембра 2004. пише колумну „Важне ствари“ у Гласу, која у марту 2005. бива преименована у „Чекајући фајронт“.
Од јануара 2006. постаје и стални колумниста таблоида Курир, за који пише недељну колумну „Србија до Токија“. Од јуна 2009. ради у дневном листу Данас, где пише колумну "Жвака у пепељари".
Добитник је награде "Драгиша Кашиковић" за 2013. годину.